Fašistički slogani i napadi grčkih navijača na BH navijače i BiH

Trojica bh. navijača pretučena su ispred stadiona pred početka utakmice Grčka - BiH, a država i žrtve uvrijeđene u toku takmice.


Navijači reprezentacije BiH kji su večeras pretučeni ispred stadiona Georgios Karaiskakis u Pireju uoči meča protiv Grčke koji se igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a pretukli su ih navijači Grčke reprezentacije koji su vikali "Kosovo je Srbija", a potom ih udarali.

Naime, dvojici navijača je pružena pomoć ispred stadiona dok je jedan navijač prebačen u bolnicu zbog šivanja glave. 

Nakon incidenta ispred stadiona, nakon početka utakmice navijači Grčke su nastavili sa provokacijama digavši nakratko transparent "Nož, žica, Srebrenica", a potom ga sklopili, da bi nakon toga podigli zastavu Republike Srbije. 


Ovaj transparent teška je uvreda za narod BiH, a pogotovo za preživjele žrtve genocida u Srebrenici. Riječ o fašističkom sloganu kojim se veliča najgori zločin u Evropi koji se desio nakon Drugog svjetskog rata. 

Ovo nije prvi put da se ovakvi transparenti pojavljuju na nogometnim utakmicama, nadležne nogometne organizacije reagovali su kažnjavajući reprezentacije i klubove novčanim kaznama.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar