Meč Bosna i Hercegovina - Grčka pun akcije

Dosta propuštenih šansi 

Naša reprezentacija Bosna i Hercegovina i Zmajevi poveli su u Atini protiv Grčke sa 1:0 u 32. minuti susreta.


Gol za našu reprezentaciju dao je Miralem Pjanić uz pomoć našeg kapitena Edina Džeke koji je iznudio slobodan udarac na oko 25 metara od Karnezisovog gola, nakon čega je namjestio i šutirao u svom stilu, a lopta se od stativu i od Karnezisova leđa odbila u mrežu za veliko slavlje oko 2.000 naših navijača na stadionu "Georgios Karaiskakis", na karaju je ovaj gol UEFA službeno upisala kao autogol grčkog čuvara mreže.

Nažalost po našu selekciju, u posljednjoj minuti susreta Tzavellas je postigao gol za 1:1.

Ipak na našu veliku žalost Pjanićev eurogol nije bio dovoljan, jer je Grčki fudbaler Tzavellas dao go u posljednjoj minuti susreta i tim svojoj reprezentaciji obezbijedio bod u četvrtom kolu kvalifikacija grupe H za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Nakon što je kapiten BH. reprezentacije Edin Džeko u 76. minuti oboren na tlo, izbilo je komešanje na terenu, a zamalo i tuča između igrača reprezentacije BiH i Grčke.

Naime, u 76. minuti Papastathopoulos i Džeko su se borili za loptu nakon čega je naš repezentativac završio na tlu, a Grk mu nije dao da ustane. Džeko ga je potom povukao za šorc i skinuo ga, nakon čega je nastala opšta gužva. 

Potom su se sukobili skoro svi igrači na terenu, a sudija je odlučio dati crvene kartone Džeki i Papadopoulosu, dok su žutim kartonima "nagrađeni" i Lulić i Papastathopoulos. 



U međuvremenu Džeko je zadobio povredu jer mu je tekla krv iza uha. 

Bez obzira na krajnji ishod i dešavanja na utakmici, ovim bodom ostali smo u utrci za drugo mjesto koje vodi u baraž.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar