Pacjenti često nerazumiju ono što im doktori kažu...!!!

Ludi su veoma često nemarni prema svom zdravlju, tako da veoma često zanemaruju i signale koje dobijaju iz svog organizma. 



Također dešava se i to da kada odu kod doktora nepoštuju ono što im on kaže, a dešava se da nekada ne razumju doktora, i terapiju počnu uzimati na pogrešan način, što može zavšiti i fatalno. 

Zbog ovoga su se doktori počeli pitati da li oni na pravi i razumljiv način objasne pacjentima šta, kako i na koji način trebaju uzimati lijekove koje dobiju i da li možda još više pažnje trebaju posvetiti kako bi ih i pacjent pitao ako ga nešto zanima i možda još detaljnije objasniti prirodu bolesti. 

Npr. pacijenti koji boluju od dijabetesa veoma rijetko znaju da uoče nepravilnosti na tijelu uzrokovane svojom bolesti, kao što su ranice na stopalima, ili upale koje mogu izazvati infekciju zbog kojih mogu završiti u bolnici.

 Dok su nemarniji pacijenti oni koji su preživili srčani udar jer večina prestane piti lijekove za snižavanje nivoa holesterola, dok dvije godine nakon srčanog udara, pola njih prestane piti lijekove za pritisak, što veoma često može biti i fatalno.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar