Balkanska prvakinja sa trenerom Petrom u pohodu na Europu

Za sve one koji misle da dalje nema, da uspjeti neće, treba da pročitaju ovu inspirativnu životnu priču mlade Sarajke koja nije dopustila da je bilo ko i bilo šta zaustavi ka njenom snu... odlučila je da se bori kroz život i da preko trnja dođe do zvijezda i ostvari svoje snove.


Početak njene borbe ka zvijezdama je počeo još prije nekoliko godina. Onda kada je mislila i kada je sve bilo neizvjesno počela je saradnju sa Petrom Čelikom...

"Što se tiče moje saradnje sa Petrom, počelo je tako što sam dugo razmišljala ko bi bio kompetentan da me sprema za svjetsku scenu. Odlučila sam da to bude on jer ima preko 55 godina iskustva i prakse u ovom sportu", rekla je Andrea Svoboda.



Dodaje: "O njegovom znanju je suvišno govoriti, to je čovjek koji ima preko 110 titula. Ostvarili smo kontakt i saradnja je počela. Trenutno boravim u Novom Sadu i tu mi se odvijaju pripreme. Moje relacije će ubuduće biti Novi Sad-Sarajevo. Što se tiče treninga sa Petrom Čelikom mogu da kažem da su mnogo teški i zahtjevaju maksimalnu posvećenost ovom načinu priprema, sa njim ostvarujem novo znanje i podučava me o ovom sportu", rekla je Svoboda.

Za sve što se radi u životu potrebna je maksimalna želja i posvećenost, ali i podrška porodice i prijatelja koji nam daju vjetar u leđa.

"Također moram spomenuti još jednu osobu koja mi pruza punu podršku, brine o meni i gleda da imam sve što mi je potrebno. To je moj momak Alen Mangafić koji je ušao u moj život u pravom trenutku i koji mi konstantno daje snagu i smisao svemu što radim", rekla je Andrea Svoboda.


Šta o svemu misli, koliko je zadovoljan dosadašnjim radom i u kom smijeru idu pripreme pročitajte u nastavku.

"Treninzi koje ja radim sa andreom su tako koncipirani da se ide postupno od lakšeg ka težem povećavajući intenzitet obim treninga vrste kvaliteta koji bi donio mogućnost da se Andrea na takmičenjima ostvari kao neko ko može konkurisati za najviše međunarodne titule. Planiramo da ove pripreme dovedu do uvećanja dostignuća već u julu mesecu jer bismo u tom slučaju učestvovali u Italiji na velikom profesionalnom prvenstvu u Riminiju", rekao je Petar Čelik.

Dodaje: "Ovih dana ćemo stupiti u kontakt sa organizator pa ćemo odlučiti da li nam odgovara Wellness kategorija u njihovoj profi ligi. U koliko je to ono u kom pravcu mi težimo fiksirati ćemo taj datum za nastup. Istovremeno ćemo imati kontakte i sa drugim organizatorima jer su nam stigle i neke ponude iz Skandinavije. Dok su svakodnevni treninzi veoma naporni radi se sistematski i progresivno, znači da smo težine sa kojima Andrea vježba već uvećali, a i ishranu smo podredili visokim ciljevima i mogu da kažem da se već vidi napredak i pored kratkog vremena koliko je Andrea u Novom Sadu", rekao je Čelik.

Iz svega što smo do sada pročitali mogli smo shvatiti koliko je bitan red, rad i disciplina, a pored toga jako je bitna volja i želja za uspjehom da bi se postiglo još više.

"Ja sam izuzetno zadovoljan saradnjom sa Andreom jer je ona disciplinovana sportistkinja sa iskustvom jer da podsjetimo ona je prvakinja Balkana i normalno je da i nju privlače veći uspjesi, jer ima i veliki potencijal i motivisanost", rekao je Petar Čelik.

Dodaje: "Uvjeren sam da ovakvim zajedničkim radom mi možemo doći za sada i do evropske titule ali ni tu nećemo stati, mada sve to zavisi od uslova koje budemo imali na raspolaganju, a zavisi i od sponzora koji su tu da Andrein put podrže radi putovanja na najviša takmičenja mi ćemo očekivanja opravdati rezultatima i pokazat ćemo šta se može postići sistematskim radom", rekao je Čelik.

Koliko mladost i iskustvo mogu biti odlična kombinacija ostaje da vidimo u nastavku, a mi kao redakcija im želimo veliki uspjeh.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar