U februaru prvi turnir brazilske jiu jitse "Sarajevo East Europan 2017"

Akademija borilačkih sportova "Bushido" organizirat će 11. februara u sportskoj dvorani Skenderija u Sarajevu prvi turnir brazilske jiu jitse "Sarajevo East Europan 2017". 


Na turniru se očekuje nastup više od 150 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije te Njemačke i Austrije. 

- Akademija "Bushido" nastoji popularizirati ovaj sport u BiH i upoznati javnost s ovom borilačkom vještinom. Brazilska jiu jitsa je trenutno najpopularnija borilačka vještina u svijetu, s tendencijom rasta u zemljama regiona - istakao je pomoćni trener "Bushida" Adi Kljaho, dodajući da je prvi turnir održan prošle godine u Banjoj Luci, dok Sarajevo prvi put ove godine organizira ovakav turnir. 

Napomenuo je da je u Sarajevu došlo do nagle ekspanzije ovog sporta, tako da je u protekle dvije godine otvoreno sedam novih klubova gdje se može trenirati ovaj popularni sport. Brazilska jiu-jitsa je borilačka vještina i borilački sport, koji je fokusiran na grappling i naročito na borbu na tlu, s ciljem dobijanja dominantne pozicije te korištenjem zglobnih koštaca i gušenja da se prisili protivnika na predaju, saopćili su organizatori.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar