S radom počinje portal namijenjen djeci

Prvi portal namijenjen djeci - djecijisvijet.ba s radom će početi ove sedmice, a cilj je na jednom mjestu predstavljati informacije u vezi s aktivnostima javnih ustanova, udruženja i nevladinih organizacija te najave manifestacija čiji je fokus stavljen na ispravan razvoj i poticaj na kreativno i zdravo odrastanje. 


Djeca će, kako je najavljeno na predstavljanju portala u Sarajevu, na ovoj platformi predstavljati izvještaje iz škole, i vannastavne aktivnosti, ali će moći i naći savjete stručnjaka iz različitih oblasti kao što su dječija psihologija, pedijatrija, nutricionizam, tjelesni odgoj i drugo. 

Direktorica JU Djeca Sarajeva Jasmina Čongo smatra da djeca svoj rad i aktivnosti, u školi, ali i van nje, trebaju pokazati javnosti. Sigurna je da je portal pravi način za to. - Ovo će biti kutak za veliki broj aktivnosti - istakla je Čongo. Pokretanjem portala bit će uvezan rad svih školskih, predškolskih institucija i organizacija civilnog društva kojima su djeca ciljna skupina u zajedničkim naporima za kreiranjem sadržaja za djecu. 

Poseban kutak je teen radio koji će uz tehničku podršku radija Antena Sarajevo voditi djeca-radijski voditelji i kroz razne teme informirati, davati savjete, pitati, zaključivati, donositi svoje mišljenje, ali i razgovarati s predstavnicima kulture, sporta, zdravlja. 

Osnovni cilj projekta je unapređenje vannastavnih aktivnosti na području Kantona Sarajevo, a u fokusu je i unapređenje kritičkog i kreativnog mišljenja djece kroz debate i takmičenja.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar