Jedan sastojak dovoljan je za zategnutu i kožu nežnu poput baršuna

Svoje lice možete čistiti medom, ali može vam poslužiti i kao odlična maska. 


Naime, med je prirodno antibakterijsko sredstvo koje se vjerovatno hiljadama godina koristi za zdravlje i ljepotu kože. Nemojte ga koristiti na koži samo ukoliko ste alergični. U koliko ste u mogućnosti koristite čisti organski med. Takođe, ako vam je koža jako osetljiva, malo meda stavite na unutrašnjost zgloba i sačekajte nekoliko minuta. Ako se ne pojavi nikakva reakcija na koži možete ga koristiti i na licu. 

Da biste očistili lice medom, za početak zavežite kosu, da vam se ne bi zaprljala. Kašiku meda zagrejte među prstima pa lagano nanesite na suvo lice i usne za hidrataciju i blagi piling. Ostavite med da vam stoji na licu ne više od dva minuta, a zatim isperite toplom vodom ili mali peškir umočite u toplu vodu pa njime lagano skidajte med sa lica. 

Prije čišćenja lica medom, obavezno skinite šminku jer med ne funkcioniše kao sredstvo za skidanje šminke. Baš kao i kod čišćenja lica, možete ga koristiti i kao masku, gdje na suhu kožu nanesite med na cijelo lice i ostavite da djeluje deset minuta, a nakon toga isperite na isti način.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar