Žene u javnom sektoru i jačanje žena u bh. politici

Davne 1910. godine žene su se izborile za svoja prava i neovisnost, naše je samo da taj put nastavimo. U vezi s tim i svojim primjerom najbolje pokazuje forum žena SBB-a Novo Sarajevo čije žene su jake i uporne.


Naime, tribina koja je održana, a kojoj je prisustvovao veliki broj sugrađanki, dokaz je i pokazatelj koju snagu žene mogu imati. Tako da je u prepunoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici održana javna tribina pod nazivom „Zastupljenost žene u javnom sektoru“.

Gošće tribine bile su uspješne žene, koje svojim primjerom najbolje pokazuju snagu koju žene mogu imati. O političkim izazovima, mjestu žene u bh. društveno-političkoj situaciji i mnogim drugim temama govorile su Jasna Duraković, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Amela Dautbegović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Edita Đapo, federalna ministrica okoliša i turizma, te Jovana Marković-Vidaković, direktorica marketinga „Avaz Roto Pressa“.

- Želimo našim članicama, ali i drugim sugrađankama i sugrađanima skrenuti pažnju koliko su zapravo žene zastupljene u javnom sektoru i kakva je njihova uloga. Naše gošće podijelile su iskustva s našim članicama, govorile o teškoćama s kojima se susreću te poslale poruku da trebamo biti jake i uporne – istakla je Emilija Martinčević, potpredsjednica Kantonalnog foruma žena.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar