Borovac-Mominah: Ubrzati obnovu povratničkih domova kroz Saudijski fond

Glavna tema današnjeg sastanka ministrice za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihe Borovac s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanijem Abdullahom Mominahom bila je realizacija kreditne linije Saudijskog fonda, kojom je planirana izgradnja i obnova 901 objekta za rješavanja stambenog pitanja izbjeglih i interno raseljenih osoba u našoj zemlji. 


Naglašeno je da će u narednom periodu biti intezivirana komunikacija između predstavnika Saudijskog fonda i institucija BiH kako bi se ubrzala realizacija ove kreditne linije, a time i izgradnja i obnova povratničkih domova. Također je istaknuto da se hitno mora riješiti pitanje naplate po osnovu već obavljenih građevinskih radova, što se u prethodnom periodu nametnulo kao problem u nekoliko slučajeva.

Ministrica Borovac zahvalila je ambasadoru Mominahu na razumijevanju, kao i ličnom angažmanu i opredijeljenosti, s ciljem jačanja saradnje BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar