Premijer Konaković i ministar Kazazović obradovali mališane vrtića "Slavuj"

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Elvir Kazazović posjetili su danas vrtić "Slavuj" i tom prilikom mališane obradovali željenim poklonima. 


Poruka i želja koju su mališani sarajevskog vrtića "Slavuj" uputili premijeru Konakoviću, prilikom njihovog nedavnog susreta, bila je da u uzvratnoj posjeti očekuju i žele dobiti i poklone, danas je ispunjena. U atmosferi prave dječije radosti i uz stihove "danas nam je divan dan, nama svima rođendan", premijer Konaković i Kazazović djecu i odgajateljice ovog vrtića obradovali su poklonima, televizorom i kompjuterom i tako ispunili želju i dato obećanje ovim mališanima. 

Uz pjesmu, gitaru, recitacije i prekrasne crteže, djeca su se na svoj način zahvalila na poklonima,a svakom gostu uručili su posebnom pažnjom nacrtane i ukrašene zahvalnice, te poručila da će poklone koristiti za slušanje muzike, upoznavanje sa novim znanjima kroz priče i slike, a voljeli bi, kako kažu, malo i crtane ili neke filmove gledati, malo uključiti i internet, na što tete u vrtiću samo odmahuju glavom. Uz zahvalnost na posjeti i poklonima, domaćini su izrazili posebno zadovoljstvo što su se gosti upoznali s radom vrtića, uvjetima rada, atmosferom, potrebama i planovima. 

Vrtić "Slavuj" okuplja 103 mališana koji borave ovdje u četiri grupe. Da sve bude u najboljem redu brine se sedam odgajatelja koji su zajedno s Denijalom, Sanjinom, Zehrom, Timurom, Ulom, Sarom i ostalom dječicom osmislili i slikovito uredili prostor vrtića brojnim likovnim radovima i ukrasima. U veselom druženju Konaković i Kazazović su mališanima poželjeli još mnogo sretnih i veselih dana, da se zajedno igraju i uče uz poruku da svako ko nešto obeća, to treba i da ispuni, a današnja posjeta jeste ispunjenje jednog obećanja, saopćeno je iz Press službe KS.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar