Višća: U Atini trebamo ići na pobjedu

U redovima nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se u okviru Trening centra NS priprema u Zenici, odvijaju se planirane aktivnosti i tokom večernjih sati reprezentativci će odraditi posljedni trening pred sutrašnji odlazak za Atinu. 



Selektor Mehmed Baždarević danas je, zbog vremenskih okolnosti, 'oslobodio' Zmajeve prijepodnevnog treninga, koji je pretvoren u sastanak i šetnju gradom, a večeras će uraditi posljednju test igru pred odlazak na kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke. Među nogometašima vlada optimizam pred nedjeljnu utakmicu, a riješena je i dilema u vezi priključenja timu Seada Kolašinca, koji će sačekati ekipu u Atini, a „večeras trenirati sa klubom Schalkea“. 

Jedan od standardnih u redovima 'plavih' golman Asmir Begović obradovao se susretu sa novinarima i napomenuo da ih nije izbjegavao nego, kako je rekao: "čuvao sam se proteklih dana zbog nekih okolnosti i sada sam spreman za utakmicu protiv Grčke". - Sve je u redu, treniram normalno i bez problema, čuvao sam se iz različitih razloga i sada treniram. 

Svjesni da je ovo velika utakmica i da su oni jedan od direktnih rivala za kvalifikacije, ali ovo je samo jedna od deset kvalifikacijskih utakmica. Bit će teško, znamo da se radi o ozbiljnoj ekipi i posebnoj atmosferi, znamo to mi, ali znaju i oni da smo kvalitetna ekipa - kazao je Begović. Jedan od Baždarevićevih 'specijalaca' Edin Višća, koji je u izvanrednoj natjecateljskoj formi, također je zadovoljan pripremama u Zenici, ali je i najveći optimist među nogometašima. 

- Svi znamo koliko nam je bitna naredna utakmica, oni imaju devet, a mi šest bodova. Evidentno je da ćemo se s njima boriti za to drugo mjesto u grupi i mislim da tamo trebamo da idemo po pobjedu, imamo kvaliteta i dobra smo reprezentacija. 

Svi smo svjesni loše utakmice u Belgiji, ali ako želimo da se plasiramo u Rusiju moramo da u Atinu idemo po tri boda i moramo da krenemo tako od prve minute na pobjedu jer ne možemo nikako drugačije - rekao je optimistično Edin Višća. Po njegovom mišljenju, slaba strana igre Zmajeva je što su ekipa koja ne zna igrati taktički na rezultat i zbog toga se mora napasti grčka odbrana, postići gol da bi kasnije sve bilo puno lakše.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar