Bašić očekuje tri boda u susretu sa Zrinjskim

Rukometaši sarajevske Bosne u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hrcegovine sutra u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu dočekuju ekipu Zrinjskog.


"Studenti" očekuju da protiv Mostaraca ostvare petu pobjedu ove sezone kojom bi se približili ekipama iz vrha tabele. Šef stručnog štaba Bosne Adem Bašić, na današnjoj pres-konferenciji, kazao je da će u ekipi biti nekoliko taktičkih promjena uoči ove utakmice. 

- Vjerujem da ćemo sutra upisati nove bodove uz podršku naše publike, koju očekujemo u velikom broju. Imamo određenih taktičkih promjena u ekipi, nešto svojom voljom, a nešto zbog povrede našeg važnog igrača Adnana Balte koji sutra neće nastupiti, ali će prvi put u ovoj sezoni na teren istrčati Azer Čorbo, koji se oporavio od povrede. 

Očekujem da ekipa hladne glave uđe u utakmicu, da prikaže jednu hrabru igru i, naravno, da pobijedimo - kazao je Bašić. Iskusni prvotimac Bosne Sakib Omerović vjeruje da će on i njegovi saigrači novim bodovima potvrditi senzacionalnu pobjedu u Maglaju. 

- Poslije velike pobjede u Maglaju je uslijedila pauza od tri sedmice, koju smo adekvatno iskoristili za uigravanje ekipe i dobro smo se pripremili za utakmicu sa Zrinjskim. Naše sutrašnje goste odlično poznajemo, igrali smo i jednu kontrolnu utakmicu sa njima uoči početka sezone i mislim da imamo realne šanse da sutra slavimo. 

Preostaje nam da damo svoj maksimum i da bodove ostavimo u Sarajevu - kazao je Omerović. Susret Bosna - Zrinjski igrat će se u petak u dvorani "Ramiz Salčin" u 17 sati.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar