Ljubav i društvene mreže

Razvojem interneta i nastankom društvenih mreža ljudi su počeli stvaljati svaki svoj korak i dešavanje kako u životu tako i u ljubavi. Došlo je takvo vrijeme da je postalo bitnije ono što je na društvenim mrežama od onoga što se dešava u stvarnom životu.



Nečiji život se počeo ocjenjivati u zavisnosti od sadržaja koji i koliko ga često stavlja, na facebook, Twitter, Instagram i mnoge druge mreže, ali ste primijetili da postoje i oni parovi koji su u vezi ali svolju ljubav toliko ne eksponiraju na internetu jer za tim jendostavno nema potrebe. U nastavku ćete vidjeti zašto i koji su parovi sretniji, da li oni koji svako pet minuta stavljaju šta rade ili oni koji to veoma malo ili nikako rade.

Naime, naučno je dokazano da su sretnij oni parovi koji žive život za sebe, ne za druge, jer ne vide smisao pisanja postova ili stavljanjja slika na društvene mreže. 

Dok sa druge strane manje su sretni oni parovi koji otkrivaju sve svoje trenutke na internetu, a nisu svijesni toga da tim neće ništa dobiti i postići, čak se može desiti da pretjeranjo pisanje postova može ugroziti vašu vezu i više od trenutnog stanja. 

Prava sreća dolazi od trenutka koje provedete sa osobom koju volite, bilo da je u pitanju neko putovanje ili samo obična šetnja, jednostavno nije potrebno dokazivanje nikome osim samom sebi, jer sreća nije koliko se lajkova dobilo nego koliko dvije osobe uživaju kada su zajedno.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar