Održan Rally Jahorina

Prošlog vikenda u Sarajevu i okolini održan je jubilarni 10. Rally Jahorina. Naime ove godine reli je obilježen odličnom organizacijom koja je odnijela pohvale kako takmičara tako i gledalaca, ali i nastupom atraktivnih i vrlo brzih posada iz Mađarske i Slovenije.


Pobjednici 10. Rallya Jahorina su Mađari Antal Kovacs i Grego Istovics u vrhunskoj Ford Fiesti R5, za koje se od starta govorilo da su veliki favoriti, činjenica je da ovakav auto do sada nije nastupao na reliju Jahorina. Svi koji su subotu i nedjelju bili na planinama oko Sarajeva uvjerili su se u brzinu ovog vrhunskog reli automobila vrijednosti od oko 250.000 eura.

Drugoplasirani su bili posada iz iz Slovenije, Rok Turk i Draženović Zdravko u Peugeotu 208 R2, koji su također pokazali kako izgleda vožnja na visokom nivou, dok je iz Bosne i Hercegovine uvjerljiv nastup imao i Suad Hota sa Lanciom Deltom Integrale EVO koji je zbog tehničkih problema u finalnoj fazi relija ipak morao da se zadovolji četvrtim mjestom na reliju i drugim mjestom u poretku Rally šampionata BiH, a najbrža posada iz Bosne i Hercegovine bila je Đani Đelmo i Alen Jusić. 

Također, takmičari iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Austrije odlaze iz Sarajeva sa osmjehom na licu i tvrdnjama da su se odlično zabavili i uživali u gostoprimstvu. 

Da je Rally Jahorina itekako zahtjevan uvjerilo se i nekoliko posada koje su odustale kako zbog kvarova ili oštećenja guma tako i zbog izlijetanja. Tokom drugog brzinskog ispita na Trebeviću posada Hadžić/Tojić je izletjela sa staze u jednom zahtjevnom zavoju, ali srećom iako je njihova Honda završila na krovu, obojica su prošli bez povreda.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar