Kako se nositi s ljubavnim svađama

Što se tiče međuljudskih odnosa, najbolje rješenje kada se pojavi problem je razgovor o problemu prije nego se pretvori u nešto veće. 


I ako razgovor o problemima zahtijeva smirenost koju u takvim trenucima najčešće nemamo.

Međutim, Dr. Michael McNulty, stručnjak za veze i rekao je za Business Insider da postoje različiti problemi u vezama: oni manji koji se lakše rješavaju i veći koji su komplikovaniji. 

Prolaskom vremena, kako prolazi vrijeme upoznaje se i osoba i lakše postaje odrediti koje teme su manje ozbiljne, a koje se stalno ponavljaju. 

Kada se radi o komplikovanijem problemu u kome se potrebe dvije osobe sukobljavaju, Dr. McNulty predlaže da se sačeka prilika kada se ima dovoljno vremena da se problem prodiskutuje. 

Kada dođemo u konfliktnu situaciju sa partnerom ili se osjećamo napadnuto, naše tijelo se priprema ili za borbu ili za bijeg, tako da mozak zanemari dijelove koji se bave logikom i naša sposobnost da racionalno odgovorimo na kritiku nestaje. 

"Ako partneri započnu razgovor na negativan način, u 97% slučajeva taj će razgovor završiti negativno", zbog čega se preporučuje mekši pristup razgovoru o problemima. 

Tako da je trenutno odlaganje razgovora dok se obje strane ne smire i dođu do stanja u kome mogu čuti argumente druge osobe, naj bolja opcija, ali to ne znači da se zaboravi problem nego samo odloži...
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar