I nakon osamnaest dana opet se raspravljalo o regularnosti izbora

Danas posljednji rok za podnošenje žalbi i zahtjeva CIK-u, SDA traži ponovno brojanje glasova u Srebrenici Lokalnih izbora 2016. godine.


Proteklih dana otkako je na snazi pomenuti rok, od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) zatraženo je ponovno brojanje glasova u više izbornih jedinica i na više desetina biračkih mjesta u BiH, navode iz CIK-a BiH.

Predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac rekao je da će CIK-u uputiti zahtjev za ponovno brojanje glasova u Srebrenici.

Naime, Grnjac je rekao kako je u Srebrenici postojala koalicija SDA-SBB-SBiH, sve tri stranke će CIK-u podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasova na svim redovnim biračkim mjestima za Općinsko vijeće Srebrenice, kao i svih glasova pristiglih poštom. Mi, kao politički subjekt registriran na izborima, zbog raspoloživih dokaza da je bilo nepravilnosti prilikom glasanja, tražimo ponovno brojanje za Općinsko vijeće.

Centralna izborna komisija BiH ima tri dana da se izjasni o zahtjevima, a onda preostaju još tri dana roka za eventualnu žalbu Apelacionom vijeću suda BiH. Inače, CIK je odbio prebrojati 2.000 glasova pristiglih putem pošte, navodeći da nisu u skladu sa zakonom, odnosno da nisu stigli na vrijeme. Jučer do 16 sati u CIK BiH je stiglo 100 zahtjeva, od kojih se većina odnosi na zahtjeve za ponovno brojanje glasova na određenim biračkim mjestima. 

Podsjećamo, CIK je jučer izrekao ukupno 14.000 KM novčane kazne za tri politička subjekta zbog kršenja pravila ponašanja u izbornoj kampanji.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar