Općina Novo Sarajevo: Zasađene sadnice javora u ulici Zmaja od Bosne

U ulici Zmaja od Bosne, 2. novembra ove godine, zasađene su 23 sadnice javora na mjestima posječenih - oboljelih stabala u drvoredu. Sadnju su izvršili uposlenici KJKP „PARK.
 
 
 
Prethodno je na ovom lokalitetu izvršena sanacija pješačke staze i trotoara. Općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da, nakon što je završen građevinski dio radova na sanaciji pješačke staze i trotoara u ulici Zmaja od Bosne, 15. augusta ove godine, bila planirana sadnja novih sadnice kestena.
 
Ustanovljeno da su KJKP „PARK“-u isporučene oboljele sadnice koje će biti vraćene dobavljaču, te se na prijedlog ovog preduzeća odustalo od sadnje. Kantonalno ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture finansiralo je nabavku i sadnju 12, a Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva za 11 sadnica. Tokom sanacije staze i trotoara posječeno je osam gorostasnih i četiri manja stabla koja su predstavljala opasnost za stanovništvo i saobraćaj.



Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo finansiralo je sječu oboljelih stabala sa 15.000 KM, a Općina Novo Sarajevo je za ručno vađenje panjeva izdvojila 14.000 KM. Sanacija pješačkih staza i trotoara izvršena je u okviru ugovora sa izvođačem radova KJKP „RAD“ kojim je obuhvaćeno 58 lokaliteta na području 14 novosarajevskih mjesnih zajednica. Iz općinskog budžeta za ove namjene planirano je ukupno oko 400.000 KM.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar