Izmjena gradskog saobraćaja zbog održavanja 'Prve sarajevske rolijade 2017'

Zbog održavanja "Prve sarajevske rolijade 2017" sutra će od 13 do 15 sati biti izmijenjeno odvijanje javnog gradskog prevoza. 
 
Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija – Higijenski zavod, te će se odvijati preko okretnice Skenderija. Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji, odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero će biti preusmjeravani na okretnicu Trg Austrije. 

Također, autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Vrbanja u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. 

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Dom Armije polazit će sa terminala Sutjeska. Autobuska linija za Jagomir, te minibuska linija za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Park polazit će sa terminala Sutjeska, saopćeno je iz GRAS-a.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar