Na istom mjestu ali u novom ruhu odigrana historijska utakmica, između FK Željezničara i FK Slobode

FK Željezničar na svom terenu u prvom kolu Lige za prvaka dočekao je tuzlansku Slobodu, koju je večeras pobjedio sa 4 - 2 i to golovima, odnosno hetrikom Ivana Lendrića i golom Srđana Stanića za FK Željezničar i golovi za FK Slobodu Asima Zeca i Aleksandra Subića.


Naime, treneri obje ekipe Slavko Petrović i Vlado Jagodić su odabrali početne postave za ovaj susret.

FK Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stanić, Marković, Blagojević, Zeba, M. Stevanović, Zakarić, Lendrić. Na klupi su ostali: Bobić, Boccaccini, Bekrić, Hasanović, Musa, Nikolić, Radinović.

FK Sloboda: Hadžić, Škahić, Todorović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Stjepanović, Zec, Kalezić. Na klupi su: Erić, Salihović, Ziljkić, Subić, Grahovac, Hairlahović, Veselinović.

Utakmicu i sjevernu tribinu je otvorio predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Ivan "Ivica" Osim, uz prigodan govor i želju da gleda dobru utakmicu.  


Na stadionu je danas bilo 15.000 navijača koji su bodrili FK Željezničar, a prvi put se navijalo i sa istočne tribine Doline ćupova, dok je ukupni kapacitet sjedećih mjesta 13.499. 

Klub je tribinu izgradio zajedničkim snagama sa navijačima po jedinstvenom modelu, a u prodaji je večeras pušteno 11.160 ulaznica, dok će na utakmici biti i kupci desetogodisnjih i sezonskih ulaznica.

Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar