Politička situacija i odlazak iz zemlje mladih ljudi

U zadnje vrijeme glavna tema razgovora među svim generacijama je politička situacija u zemlji i odlazak iz iste zbog nedostatka posla...


Nane i dede imaju penzije pa nekako žive,  roditelji rade i žive koliko mogu s platom i svim troškovima,  dok omladina sjedi kući bez posla, preživljava i razmišlja o odlasku iz zemlje za bolje sutra, uz to na neki način bijesni slušajući već jako dugo laži o tome da ce dobiti posao, a posla i dalje nema.

Dok sa druge strane nisu svjesni i ne razmišljaju da ni u inostranstvu nije lahko, da i tamo ima sirotinje, nezaposlenosti i nezadovoljstva kao i kod nas u Bosni i Hercegovini, istina je sa su tamo plate veće, ali je ujedno i standard veći i sve ostalo skuplje.

Takođe jako je važno da znamo da nije bitno da li se nalazimo u Bosni i Hercegovini ili u nekoj drugo zemlji da se sa dvije prosječne plate u zavisno sti u kojoj se zemlji nalazimo i tamo kao i kod nas može živiti prilično dobro, a da se sa jednom platom već teže živi.

Sa druge strane ako se u inostranstvu radi, a u Bosni i Hercegovini živi može biti dobra opcija u koliko je moguće.

Jedino što je jako loše za prosperitet i bolju budućnost svih nas i naše zemlje je što dopuštamo da školovan i sposoban kadar odlazi bez da se uradi nešto po tom pitanju i da se takvim ljudima obezbijedi zaposlenje i egzistencija, koja bi osigurala bolju budućnost za sve...
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar