Migranti pronađeni među gipsanim pločama

Pet ilegalnih migranata iz Afganistana pronađeno je jutros na graničnom prijelazu Šid u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među gipsanim pločama, saopštila je Uprava carine. 


Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske prema Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle, navodi se u saopćenju, javio je Tanjug. 

Gotovo istovremeno su na izlaznoj strani graničnog prijelaza Batrovci, u prikolici bugarskog kamiona otkrivena dvojica muškaraca iz Afganistana, koji su također presjekli carinsku sajlu kako bi se sakrili među robom u tovarnom prostoru. 

Slična situacija se na Batrovcima dogodila i dva dana ranije, kada su u prikolici bugarskog kamiona pronađena dvojica državljana Afganistana. 

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i na taj način se domognu EU. 

Inače, carinici su tokom blagdana na graničnim prijelazima Šid i Batrovci spriječili pokušaj devet ilegalnih migranata iz Afganistana da skriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU. 

U saopćenju se podsjeća da migrante po otkrivanju preuzima policija.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar