Licencirano 20 taekwondo sudaca

Taekwondo savez BiH organizirao je u nedjelju licencni seminar za suce i trenere s teritorije Kantona Sarajevo, a licencirano je 20 sudaca za ovu godinu. 


Seminar je vodio internacionalni sudac 2. klase Belmir Berberović, a posebna pažnja je posvećena obradi novih taekwondo pravila koja su na snazi od ove godine. 

Berberović je nedavno učestvovao na licencnom internacionalnom seminaru koje održan u švedskom Trelleborgu, te je prenio svoja iskustva i tumačio nova pravila. U sklopu seminara upriličen je teoretski i praktični dio, a svim licenciranim sucima Taekwondo savez Kantona Sarajevo će obezbjediti licence i sudačke kravate. 

- Od ove godine, na snazi su nova taekwondo pravila, od kojih se očekuje da unaprijede taekwondo borbu, te da za sam sport više zainteresuju javnost, odnosno publiku. 

U ovih šest sati seminara sam pokušao prenijeti svoja iskustva sa seminara za internacionalne suce, te pravilno protumačiti nova pravila kantonalnim sucima. Broj zainteresovanim me je prijatno iznenadio, te je u vrlo prijatnoj atmosferi, šest sati predavanja i praktičnih primjera, prošlo veoma brzo. 

Nakon seminara, siguran sam da sudačka organizacija Kantona Sarajevo ima kvalitetan kadar koji će vrlo lako biti na visini zadatka za naredne aktivnosti Saveza počev od Kantonalnog prvenstva 18. februara, pa do nastupa na liga takmičenjima koja se planiraju pokrenuti u nastavku takmičarske sezone - izjavio je Berberović.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar