Fudbaleri Željezničara otputovali u Antaliju

Fudbaleri Željezničara otputovali su danas u Antaliju (Turska), gdje će ekipa nastaviti pripreme za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. 


Trener ''plavih'' Slavko Petrović zadovoljan je igračkim kadrom kojim raspolaže, te naglašava da odlazak Križmana neće mnogo uticati na igru njegovog tima. 

- Zakarić odlično trenira, desno imamo Stevanovića, nadamo se da će Crnov u Turskoj dostići željenu formu, a odlično trenira i mladi Žerić. 

Zadovoljan sam s igračima na bočnim pozicijama, a uskoro očekujemo i dolazak jednog štopera. U napadu imamo Nikolića koji je odlično radio i Lendrića koji je postao mašina - rekao je Petrović uoči polaska ekipe. 

Objasnio je da je s Križmanom raskinut ugovor jer nije individualno trenirao, a došao je na pripreme s viškom kilograma, a nogometaš će Željezničaru morati isplatiti određeno obeštećenje. 

Trener Željezničara naglašava da je su u prvom dijelu priprema igrači dosta radili s loptom, te da ih sada očekuje uigravanje i vježbanje presinga. 

- Očekujem da će se ekipa iz Turske vratiti na koljenima, a zatim ćemo oporaviti igrače i pripremiti ih za početak sezone - zaključio je Petrović. Na pripremama Željezničara neće biti ni defanzivca Kerima Memije koji je pronašao novi klub u Danskoj.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar