Zimska služba KJKP 'Rad' na terenu

Snijeg je počeo padati slabijim intenzitetom od jedan sat iza ponoći i ima tendenciju prestanka. 


Takvi vremenski uvjeti obavezuju Zimsku službu na stalni boravak na terenu uz višekratno posipanje prometnica i drugih javno-prometnih površina u njenoj nadležnosti - rekao je glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić. 

Angažirane su 49 specijalnih vozila i 60 radnika koji ručno čiste pješačke prolaze. Iz KJKP "Rad" vozačima savjetuju opreznu vožnju i obavezno korištenje zimske opreme, a vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih prostora upozoravaju na zakonsku obavezu čišćenja snijega i poledice s prilaznih puteva i drugih površina ispred objekata ukoliko se one ne tretiraju kao javne. 

Ramić je istakao i da su kontejneri u naseljima namijenjeni isključivo za komunalni otpad, te da je odlaganje kabastog otpada ili pepela u kontejnere zakonom zabranjeno i novčano kažnjivo. Naglasio je da kontrolu ove zakonske obaveze vrši služba komunalnih redara svakodnevno i ona će uraditi ono što je po zakonu. 

- U slučaju da građani uoče odlaganje kabastog otpada ili pepela u kontejnere mogu pozvati eko redare na broj telefona je 033/ 66 00 00 - kazao je Ramić.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar