U bombaškom napadu na koptsku katedralu u Kairu ubijene 22 osobe

U eksploziji koja se u nedjelju dogodila u blizini koptske katedrale u Kairu ubijene su najmanje 22 osobe, a ranjeno ih je 35, saopštila je egipatska državna televizija. 


Egipatska agencija MENA navodi da je napadač postavio bombu u kapeli u blizini vanjskog zida Katedrale svetog Marka, gdje se nalazi i sjedište Egipatske pravoslavne crkve i njenog duhovnog lidera Tavadrosa Drugog, prenosi AP. 

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji podsjeća na napade ekstremista koji se bore protiv vlade predsjednika Abdel-Fataha el-Sisija, navodi američka agencija. El-Sisi je, kao ministar odbrane, u julu 2013. predvodio svrgavanje islamističkog predsjednika Mohameda Morsija, a islamski ekstremisti su, kao odgovor, počeli talas napada na bezbjednosne snage i hrišćane, podseća AP. 

Ovo je drugi napad koji je izveden u egipatskoj prestonici u protekla dva dana. U petak je šest policajaca ubijeno u bombaškom napadu u Kairu za koji je odgovornost preuzela grupa koju vlasti sumnjiče da je povezana sa zabranjenim pokretom Muslimanska braća, navodi Slobodna Evropa.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar