Predstavnik OSCE-a u posjeti Gradskoj upravi Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović bio je domaćin šefu terenskog ureda OSCE-a Travnik Cristianu Baraleu i saradnicima, s kojim je razgovarao o programskim zadacima predstavnika Organizacije za sigurnost i suradnju u Evropi nakon oktobarskih lokalnih izbora.


Cristiano Barale je čestitao  gradonačelniku Kasumoviću na novoj funkciji i najavio da će se sada i češće sastajati, jer u ovom trenutku osnovna programska aktivnost Misije OSCE-a na području terenskog ureda Travnik je monitoring društvenih i političkih kretanja na ovom terenu.

Gradonačelnik Kasumović je predstavnike Organizacije za sigurnost i suradnju informirao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Zenici i šire, a istakao je i prioritetne planove koje namjerava realizovati u Gradskoj upravi, kao i trenutnoj finansijskoj situaciji u lokalnim zajednicama. Razgovaralo se i o pokretu za evroatlantske integracije u kome učestvuju nezavisni gradonačelnici i načelnici, a cilj pokreta je razmjena iskustava, izgradnja multietničke Bosne i Hercegovine i evropskog puta za bolji život građana i privlačenje investicija.

Kasumović i Barale iskazali su spremnost za nastavak saradnje Gradske uprave i Misije OSCE u BiH, čiji će predstavnici i dalje kroz stalni monitorig pratiti rad Gradskog vijeća Zenica.

Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar