O čemu maštaju aseksualni ljudi?

Aseksualnom osobom smatra se svako ko jednostavno nema osjećaj za seksualnu privlačnost, međutim cijela je slika puno kompleksnija od te jednostavne definicije. 


Štaviše, nedavno je istraživanje u "Arhivama seksualnog ponašanja" proučavalo navike masturbiranja i seksualnih fantazija aseksualnih ljudi u usporedbi s ostatkom te došlo do zaključka kako te dvije grupe imaju puno više toga zajedničkog od očekivanog. 

Skoro polovina aseksualnih žena i 75 posto aseksualnih muškaraca priznaju kako su masturbirali i imali seksualne fantazije, iako je njihov nedostatak seksualne privlačnosti za druge ljude gotovo nepostojeća. Ipak, ove dvije grupe odvaja jedna bitna stavka. 

"U svoje seksualne fantazije nikad ne uključujem sebe", objasnila je jedna aseksualna žena. "To mi je užasno neprivlačno. Umjesto toga, u seksualnim situacijama zamišljam druge ljude i u potpunosti se fokusiram na njihove misli i osjećaje u tom trenutku. Ne želim raditi išta seksualno s drugim ljudima, čak niti u svojim mislima.“ Drugim riječima, ona zamišlja seksualno uzbuđenje, a ne zamišlja kako bi se i sama uzbudila. 

Naučnici su potvrdili kako činjenica da neće iskusiti seksualnu privlačnost, aseksualnu osobu ne sprječava u tome da zamišlja broje seksualne situacije. 

To dokazuje kako maštarije u glavama mnogih i nisu nužno nešto što želimo da se ostvari, što znači da svi mi koji ponekad imamo seksualne fantazije o pojedincima koje u stvarnom životu doista ne bi voljeli iskusiti, možemo odahnuti. 

Zanimljiva je i činjenica kako je i sam sadržaj fantazija u nekim dijelovima bio poprilično sličan onima seksualnih ljudi. Iako nisu maštali o grupnom seksu, seksu u javnosti ili nevjernosti, aseksualni su ljudi, baš poput druge grupe, maštali i BDSM-u i fetišima. 

Iako je, kako bi saznali šta se sve događa u glavi aseksualnih ljudi, potrebno puno više istraživanja, drago nam je da smo ipak naučili nešto novo.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar