NSBiH - Konferencija 'Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova'

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) danas na Ilidži organizira konferenciju ''Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova – kako spriječiti gašenje sporta u BiH''. 


Na konferenciji će između ostalog biti prezentovana "Analiza poreznih propisa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske", dok će predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Zelić prezentovati "Poslovanje fizičkih osoba u sustavu sporta u Republici Hrvatskoj". 

Po riječima generalnog sekretara NSBiH Jasmina Bakovića, konferencija "može biti početak rješavanja otvorenih pitanja, te traženje puteva i modaliteta koji će sportskim kolektivima omogućiti sigurniji status i određene olakšice u kontekstu izvršavanja zakonskih obaveza". 

- Treba imati u vidu da državne reprezentacije i najuspješniji klubovi predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima i da su sportski ambasadori koji promovišu našu državu. Zbog toga zaslužuju maksimalnu podršku i razumijevanje nadležnih institucija - kazao je Baković.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar