Manifestacija "Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH"

Manifestacija "Dani kvaliteta u zdravstvu u Federacije BiH" bit će održana u Sarajevu 15. i 16. decembra u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ). 


Uz brojne sadržaje dvodnevne manifestacije, bit će održana prva obuka za koordinatore koja će se provoditi prema odredbama pravilnika, i po modulima koji predstavljaju prateći sadržaj pravilnika, kao i okrugli sto na kojem će se okupiti predstavnici agencija za poboljšanje kvaliteta i akreditaciju zdravstvenih ustanova iz regiona kako bi razgovarali o ostvarenim rezultatima i izazovima koji stoje pred agencijama u regionu, najavljeno je iz Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH. 

Više od 150 učesnika imat će priliku da kroz interaktivnu radionicu usvoji znanja i vještine koje će pomoći koordinatoru kvaliteta u toku procesa uspostavljanja i održavanja sistema kvaliteta te da bolje shvate svoje ulogu i zadatke. Ovo je prilika da se i ojača i učvrsti komunikacija koordinatora kvaliteta sa Agencijom. Organizirani pristup problemu kvaliteta zdravstvene zaštite sve češće se pominje u kontekstu odgovarajućih standarda koja BiH ispunjava na svom putu priključivanju porodici evropskih naroda. 

S tim u vezi, u okviru zajedničkog projekta Svjetske banke "Osnovno zdravstvo" i Federalnog ministarstva zdravstva na razvoju kvaliteta i sigurnosti zdravstvene zaštite, 2005. godine ustanovljena je Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH, (AKAZ) sa sjedištem u Sarajevu, a na temelju formulirane politike kvaliteta i zakona koji tretira istu materiju, saopćeno je iz te agencije.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar