Svilanović posjetio Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH

Generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović posjetio je danas u Sarajevu Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH i sastao se sa direktorom Centra Arbenom Murtezićem.



Svilanović i Murtezić razgovarali su o aktuelnoj i budućoj saradnji Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH i RCC-a, s naglaskom na potencijal RCC-a u povezivanju institucija za obuku sudija i tužilaca iz regije.

- Regionalna obuka i razmjena iskustava ima izuzetan značaj u edukaciji djelatnika u pravosuđu i neizostavan je dio napora koji regija čini na putu evropskih integracija. Upravo zato iduće sedmice, 9. i 10. novembra u Beogradu, organizovali smo Koridnacijski sastanak centara za edukaciju sudija i tužilaca sa zapadnog Balkana i Turske, koji će tamo predstaviti svoje najvažnije projekte i plan rada na regionalnom nivou u narednom periodu -rekao je Svilanović.
 
Murtezić je tom prilikom uručio zahvalnicu Svilanoviću za podršku Vijeća za regionalnu saradnju radu Centra, saopćeno je iz JU Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar