Privredna komora Federacije BiH sudjeluje na manifestaciji 'Renexpo'

Privredna komora Federacije BiH sudjelovala je i ove godine u Savjetodavnom odboru manifestacije "Renexpo", koja se treću godinu zaredom održava u Sarajevu.


Komora se predstavila štandom na kojem su predstavnici kompanija iz 15 država imali priliku ostvariti direktnu komunikaciju s potencijalnim partnerima i investitorima. Komorski štand je posjetila i ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann. 

Prvog dana održana je konferencija o biogasu, vjetroenergiji i o upravljanju otpadom i bila je izuzetna posjećenost. Na toj konferenciji sudjelovao je i potpredsjednik Komore Mirsad Jašarspahić koji je izlagao o mogućnostima dobivanja energije iz otpada. Tom prilikom istaknuo je da to nije jednostavan proces i da je u njemu bitno utjecati i na svijest građana. 

 - Tu Privredna komora FBiH vidi svoju ulogu, putem zagovaranja i oblikovanja politika, povezujući pritom sve učesnike u tom procesu - navodi se. Drugi dan, odnosno danas, su na programu konferencije posvećene hidroenergiji, upravljanju vodama, biomasi i fotonaponu. 

- Manifestacija "Renexpo" otvorena je 9. novembra, a čini je sajamski dio sa izlagačima, izložba (ove godine o temi "Energiewende - energetske tranzicije Njemačke"), kao i niz paralelnih tematskih konferencija. Tokom oba dana održava se konferencija posvećena temi energijske efikasnosti - saopćeno je iz Privredne komore FBiH.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar