Predstavnici VSTV-a BiH u posjeti Tuzlanskom kantonu

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Ružica Jukić i direktor Sekretarijata VSTV-a BiH Admir Suljagić sastali su se danas s premijerom Tuzlanskog kantona (TK) Begom Gutićem, ministricom pravosuđa i uprave, ministrom finansija, sekretarom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK te predstavnicima pravosudnih institucija TK i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini. 


Teme sastanka bile su rekonstrukcija zgrade Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli koju će finasirati Delegacija Evropske unije u Bosni Hercegovini sredstvima iz programa Instrumenta pretpristupne pomoći - IPA 2015 te pribavljanje svih neophodnih dozvola za početak radova. 

Za potrebe ove rekonstrukcije u saradnji sa Vladom Švedske putem Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa, VSTV BiH finansirao je izradu projektne dokumentacije. 

Vlada Tuzlanskog kantona izrazila je spremnost podržati realizaciju ovog projekta na način kao što je podržala izgradnju nove zgrade Općinskog suda u Tuzli čime će se dugoročno riješiti prostorne potrebe pravosudnih insitucija TK, saopćeno je iz VSTV-a BiH.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar