Okrugli sto USAID/Sweden FARMA II projekta sutra u Doboju

Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) kojeg finansiraju američka i švedska vlada, zajedno s predstavnicima javnog i privatnog sektora, organizator je okruglog stola o temi "Diskusija o prioritetima za razvojne intervencije" sutra u Doboju. 



Cilj tog skupa je svim relevantnim akterima u sektoru poljoprivrede predstaviti aktivnosti i planove USAID/Sweden FARMA II projekta te da se kroz diskusiju ti planovi usklade s potrebama na terenu. 

Na okrugli sto u Doboju pozvani su svi relevantni akteri iz šire dobojske regije, uključujući predstavnike ministarstva poljoprivrede, načelnike općina i općinske službe za poljoprivredu, te organizacije proizvođača i prerađivača. USAID/Sweden FARMA II projekt organizirao je proteklih mjesec dana seriju okruglih stolova širom BiH, a sa lokalnim i regionalnim akterima iz sektora poljoprivrede otvorena je diskusija o prioritetima za razvojne intervencije u narednih četiri do pet godina. 

Na devet skupova učestvovala su 464 subjekta. USAID/Sweden FARMA II projekta najavljuje skupove takve vrste i u Banjaluci (15.11. hotel Vidović) i Sarajevu (16.11. Vanjskotrgovinska komora BiH).
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar