Održana revija kreatorice Selme Bijedić inspirirana Danteovim Paklom

Kolekcija 'Orbis Inferno' kreatorice Selme Bijedić, inspirirana Danteovim „Paklom“ predstavljena je sinoć u sklopu 37. Nivea Fashion Weeka. 



Kako se navodi u saopćenju organizatora, djelo ''Božanstvena komedija'' je nepresušan izvor, nemoguće ga je definirati, do kraja objasniti, kao što je nemoguće definirati život. U modelima je, kako se navodi, izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. 

Crna boja je dominantna i ona predstavlja moć, misteriju, zlo, formalnost i ozbiljnot. Kolekcija ima elementa futurizma, punk stila i avangarde. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost. 

Dizajnerica Selma Bijedić uskoro sa ovom kolekcijom ide na zagrebačke i beogradske modne događaje a za proljeće najavljuje svoju prvu potpuno samostalnu modnu reviju sa posebnim iznenađenjima za modnu scenu BiH. Ovu zanimljivu kolekciju pratili su brojni posjetitelji, među kojima i mnoge poznate ličnosti iz javnog života BiH.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar