Jedinstvo protiv Ilidže očekuje petu pobjedu

Poraz protiv Mire u Prijedoru smo zaboravili, tako da ekipu Ilidže očekujemo u boljem raspoloženju i nadamo se novoj pobjedi, rekao je na danas na konferenciji za novinare u Tuzli trener rukometašica Jedinstva Zvjezdan Tomić.

Utakmica Jedinstvo - Ilidža derbi je 7. kola Premijer lige BiH, a ishod direktno utiče na poredak u vrhu prvenstvene tabele.
- Znam da poraz od Mire ne izgleda lijepo (32:25), ali do 45. minute imali smo aktivan rezultat, a onda smo pali. 


Nismo imali podršku golmana. Cijelu proteklu sedmicu radili smo, uglavnom, na psihološkoj pripremi, tako da se nadamo mnogo boljem izdanju. Uz podršku publike lakše ćemo doći do novih bodova – naglasio je Tomić.
 
U ekipu se vraćaju Neira Midžić i Marijana Sorak, koje u Prijedoru nisu igrale zbog povreda.


- Tek u 7. kolu prvi put ćemo biti kompletni. Naravno, ukoliko se do subote neka od igračica ne povrijedi. Očekujem bolje izdanje golmanica, zbog kojih smo u stručni štab uključili Dinu Zahirović, čuvara mreže iz slavnih dana Jedinstva. Ona će savjetima pomoći našim mladim golmanicama Martini Šumelj i Havi Huskić - najavio je trener Jedinstva.


U bolje izdanje tuzlanskih „labudica“ uvjerena je i Martina Šumelj, koja je sa sestrom Mateom došla iz ljubuškog Izviđača.


- Naporno smo radile ovaj tjedan. Utakmicu s Mirom smo potisnuli u prošlost. Protiv Ilidže očekujem tešku utakmicu, ali i pobjedu za ostanak u vrhu tablice. Pozivam navijače da nas podrže - istaknula je za Fenu golmanica Martina Šumelj.

Utakmica Jedinstvo - Ilidža igra se u subotu u dvorani Mejdan od 19.30 sati.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar