U Centru "Safet Zajko" od danas u funkciji teniski tereni i alpinistički trening park

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, kojeg je Općina Novi Grad izgradila u prostoru nekadašnje kasarne od danas su u funkciji i teniska igrališta, tereni za stoni tenis i alpinistički trening park sa umjetnim stijenama za penjanje. Pored sportskih terena, prirodnih ljepota i dječijih parkova, posjetiocima su na raspolaganju i dva ugostiteljska objekta, gdje se mogu osvježiti. Odnedavno je u Centru mališanima na raspolaganju vozić, a odraslima javna bicikla nextbike.



Ovo je najveći park u gradu Sarajevu, sa atletskom stazom, fudbalskim stadionom sa umjetnom travom, košarkaškim i dječijim igralištima, te brojnim drugim sadržajima za djecu i odrasle, proširen je za oko hektar uređenog parka, a obogaćen je novim zelenilom, pješačkim stazama i parkovskim klupama, a cijeli prostor je osvijetljen. Obzirom da je Centar smješten u prirodnom okruženju, u narednom periodu ovdje će biti izgrađen i park sa vještačkim jezerima, sa pratećom florom i faunom. Oplemenjivanje zelenih površina, kao i postavljanje javne rasvjete bit će nastavljeno i u budućnosti. 

Takođe, u sklopu teniskih terena postavljena je zaštitna ograda, izgrađen je sistem prskalica za natapanje teniskog terena sa odgovarajućim vremenskim regulacionim uređajem i senzorima za kišu i vjetar. Postavljeni su reflektori za osvjetljenje terena, kako bi se mogao koristiti i u večernjim satima. 


Kako je kazao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, riječ je o prvim teniskim terenima koje je izgradila Općina Novi Grad i alpinističkim stijenama namijenjenim za profesionalce i rekreativce koji se bave ovom vrstom sporta, a koji će uz stručni nadzor moći vršiti vježbe.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar