Pjanić je u Juventus stigao kako bi osvajao trofeje

Bh. reprezentativac i nogometaš Juventusa Miralem Pjanić u obraćanju medijima govorio je o svom aktuelnom klubu ali i o bivšim klubovima Romi i Lyonu, a otkrio je i da je bio blizu prelaska u PSG u koji je ima priliku preći 2014. godine, ali ga Roma nije pustila, a sada je tu i želi samo osvajati trofeje.


Kako kaže Pjanić da mu najviše nedostaje osvajanje trofeja i da je Juventus savršen klub za osvajanje medalja, jer vlada pobjednički mentalitet na svakom nivou. Dosad sam često bio drugi. Juventus ima kontinuitet dobrih igara, što nije bio slučaj u Romi, imali smo uspona i padova. Juve je velika mašina.

On će večeras odmjeriti snage s bivšim klubom Lyonom, a uoči utakmice je govorio o razlikama između talijanske Serije A i francuske Ligue 1.

Još je rekako kakoje u Italiji veća konkurencija, kao i rivalstvo između klubova. Danas ima više dobrih klubova u Seriji A, a kad pogledate Romu, Napoli, Inter, Milan i Fiorentinu, svi su veoma blizu, to su teške utakmice. To je bilo zastupljenije kada sam ja bio u Francuskoj, nego što je danas. Tada su konkurenti bili Marseille, PSG, Bordeaux, Monaco i Lille, no, danas je PSG liga za sebe.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar