Papa organizovao utakmicu mira

Bivše argentinske zvijezde Legendarni Diego Maradona i Juan Sebastian Veron imali su verbalnik sukob, na utakmici mira koju je organizovao Papa Franjo. 



Naime, Maradona i Veron su utakmicu igrali na suprotnim stranama, u jednom trenutku je Veron oborio Maradonu koji mu je nakon toga zaprijetio prstom, nakon što je sudija označio kraj prvog poluvremena svađa je nastavljena, a eskalaciju sukoba spriječio je Brazilac Cafu. 

"Baš me briga za tebe, govorim ti to u lice idiote", rekao je između ostalog Veronu pedesetpetogodišnji Maradona. 

Četrdesetjednogodišnji Veron je nastupao za reprezentaciju Argentine od 2008. do 2010. godine kada je Maradona bio selektor. Sunarodnici su se sukobljavali i ranije, a Veron je pomogao i da Gerardo Martino postane argentinski selektor. "Veron me je izdao, baš kao što je to učinio Joseu Luisu Calderonu. On se ponaša kao neki direktor. Ne želim imati ništa s njim, kao ni s njegovim ocem. Neću nigdje s njim", izjavio je ljutiti Maradona. 

Među zvijezdama koje su nastupile Na Utakmici mira bili su Ronaldinho, Edgar Davids i Francesco Totti koji je postigao gol na asistenciju Maradone, a nakon utakmice je izjavio: "Sada mogu otići u penziju, igrao sam s Maradonom".
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar