Neplodni otok pretvoren u prekrasan botanički vrt u Južnoj Koreji

Pošto, obalu Južne Koreje okružuje niz manjih otoka, dok se među njima posebno ističe otok Oedo Botanica. 


Ovaj otok je nekada bio neplodan na kojem su se mogli vidjeti samo kamen i suha zemlja, a danas ga krasi prekrasni botanički vrt koji svakodnevno posjećuju turisti iz cijelog svijeta. 

Sve je počelo 1969. godine kada se Lee Chang-ho sakrio od oluje na otoku Oedo, na jugoistočnoj obali Južne Koreje. Dok je čekao da se vjetar smiri, Lee je vidio potencijal u stjenovitom krajoliku, te je iste godine doselio na otok sa svojom suprugom Choi Ho Suk.  

Prvo su pokušali uzgajati mandarine i svinje, ali suha zemlja i kamenje su stvarali velike probleme. To ih nije spriječilo da prihvate izazov i pretvore pustoš u prekrasan vrtni raj. 

Uskoro su počeli razmišljati o tome da cijeli otok pretvore u botanički vrt za koji su konačno dobili dozvolu vlade 1976. godine. Nakon gotovo 30 godina napornog rada, na otoku sada raste drveće, cvijeće, grmlje, pa čak i kaktus i neke rijetke vrste biljaka. 

Uređene staze i precizno posađene biljke stvaraju bajkovit krajolik koji pored svog izgleda turistima nudi i jedinstven miris koji nastaje miješajem nekoliko hiljada vrsta biljaka.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar