Nedostatak magnezija

Magnezije je mineral koji je potreban svima, ali pogotovu trudnicama, ženama u periodu dojenja, sportistima kao i ljudima sa bolesnim srcem.



Potreban je jer pomaže u radu metaboličkih procesa, uključujući oslobađanje energije iz hrane i njegovog prijenosa kroz tijelo, i učestvuje u stvaranju proteina, koji je potreban za očuvanje organizma. 

Tako da njegov nedostatak izaziva umor, glavobolje, nervozu kao i simptome poput bolova u mišićima, umor, vrtoglavicu, pospanost, nervozu, razdražljivost, grčenje i gubitak apetita. Dok nedostatak izaziva diareju, povraćanje, dijabetes i problem sa štitnom žlijezdom. 

Kako tijelo nedostatak magnezijuma nadoknađuje tako što ga uzima iz kostiju, njegov duži nedostatak može da bude opasan, a da bi smo ga održali potrebno je da dnevno pijemo tri do četiri decilitra prirodne mineralne vode koja sadrži magnezijum i u hrani koju organizam ne može da stvori poput špinata, blitve sjemenki tikve i suncokreta, paprike, smokve, banane, badema, susama, oraha i brazilskih oraščića.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar