Kosa i njeno zdravlje

Kosa je veoma bitan mogu slobodno nazvati modni detalj svake žene i muškarca.



I ako su češće muškarci ti koji su suočeni s opadanjem kose, u zadnje vrijeme je došlo do toga da ženama sve češće opada kosa. Pošto je ženama bitan cjelokupan izgled tako je i kosa ta koja je jedan od najbitniji djelova tog izgleda. I u koliko je zdravlje kose narušeno, žene kao i muškarci se osječaju neugodno. Rijetka i tanka kosa ili pak opadanje i perut je veliki problem za žene. 

Postoji mnogo razloga i uzroka za probleme sa kosom, neki od njih su: hormonalna promjena, stres, trudnoća, zdravstveno stanje, ishrana (nepravilna), upotreba raznih preparata poput šampona, upotreba, figara, pegle ili čak i fena predstvalja šok i stres za kosu, jer nepravilnim feniranjem i češljanjem dovodimo do gubitka i sušenja kose. 

Sve ove negativne strane i način na koji ćemo sačuvati kosu je tako što ćemo popraviti ishranu, temeljito ispirati kosu nakon šamponiranja (korištenje blagih šampona), pravilno sušiti i ne koristiti prevruć zrak, koristiti pravu četku, zaštiti od sunčevih zraka, unositi u organizam vitamine i minerale. 

Ono šta je najbitnije je to DA SAČUVAMO LJEPOTU I ZDRAVLJE KOSE PRIJE NEGO SE JAVE PROBLEMI!!!
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar