Kćerka i otac pronašli dragi kamen u parku u Arkansas

Park u Arkansasu jedinstven je po tome što se iz njega možete vratiti sa dijamantima u džepu, što se desilo kćerki i ocu koji su pronašli dragi kamen. 

 
Državni park u Arkansasu Crater of Diamonds State Park poznat je po tome što posjetioci mogu doći s lopatama i kantama i dati se u potragu za dijamantima koji su rasuti po parku, ali na žalost, većina njih se vrati praznih ruku. Međutim, za neke se potraga završava uspješnije nego što su očekivali. 

Dan Frederick i njegova kćerka Lauren Frederick park su posjetili prvi put prošle sedmice i tek sat nakon ulaska otkrili su svoj "Sretni dijamant", kako su ga nazvali. 

Ovaj park u Arkansasu je jedino mjesto na svijetu gdje posjetioci mogu doći tražiti dijamante i zadržati što god nađu. Nasuprot "kopačima" koji redovno posjećuju ovaj park u nadi da će pronaći nešto vrijedno, Dan i Lauren Frederick tražili su samo na površini i dijamant se jendostavno pojavio pred njihovim očima. Dijamant ima 2,03 karata, a njegova vrijednost još uvijek nije poznata. Međutim, definitivno je vrijedan više od 16 dolara koje su potrošili na ulaznice.
Share on Google Plus

0 komentari:

Objavi komentar